Méhpempő.hu Propolisz Cseppek • Hasznos tudnivalók a propoliszról

Hogyan fogyasszuk a propoliszt?Ha Ön még nem fogyasztott propoliszt, javasolt belső alkalmazása először mézzel összekeverve. A méznek fontos szerepe van a gyógyhatások erősítésében, ha együtt alkalmazzuk őket. Elősegíti a hatóanyagok felszívódását, védi a nyálkahártyát az erős alkoholtól és egyidejűleg enyhíti az alkohol nem kívánt kellemetlen hatásait. Nem ismert a pontos keverési arány, de számolhatunk 1:2 vagy 1:3 arányt, vagyis 1 rész tinktúra és 2 vagy 3 rész méz.

Cukros betegeknél csak akácmézet használjunk, mivel az több gyümölcscukrot tartalmaz, mint szőlőcukr. Ne haladjuk meg a napi 2-3 kiskanálnyi adagot. A tinktúrát lehet kenyérre, vagy száraz kekszre csepegtetni. Ideális 20-30 perccel evés előtt venni.

Adagolás mokkáskanállal

Általánosan felnőtteknek napi 3x1, vagy 2x1,5 mokkás (teás) kanállal javasolt fogyasztani, reggel, délben evés előtt és este lefekvés előtt 2-3 órával.
Gyerekeknek - 3 éves kortól - pl. kockacukorral -naponta fele annyi csepp, ahány kg a gyerek testsúlya.Tehát például egy 30 kg-os gyermeknek 15 csepp naponta.Problémásabb esetekben, gyerekeknél az adagot néhány napra meg lehet emelni a duplájára.

Mivel a propolisz tinktúra tömény állapotban van, így belsõleg csak hígítva fogyasztható.

Külsőleg tömény állapotban használjuk. Legegyszerûbb teával, vízzel fogyasztani, de lehet kekszre, kenyérre, egy kanál mézre csepegtetve is.

HatásokA propolisz hatásaiHogyan adagoljuk a propoliszt különböző egészségügyi problémák esetén?Propolisz tinktúrákPropolisz tinktúra árakKiszerelések és árak, propolisz termékek, méhpempő, virágpor.

Folyamatos fogyasztás

Folyamatos használat esetén minden üveg elfogyasztása után ajánlott legalább 1 hét szünet.
Ha sokadik üveg propoliszunkat fogyasztjuk el, akkor ahányadik üveg fogyott el, annyi hét szünetet tartsunk következõkig. Gyermekeknél hetente ajánlott szünetet tartani.

Fokozatosan növelni az adagot

Érdemes az első néhány napban, a propoliszból kisebb adagokat fogyasztani, és fokozatosan emelni a napi csepp számot. Ezzel elkerülhető szervezetünknek a hirtelen, gyors reagálása a propolisz hatásaira, továbbá könyebben beállíthatjuk – kitapasztalhatjuk – a számunkra ideális napi adagot.

Fogyasztás C-vitaminnal

A kutatások során az orvosok megállapították, hogy a C-vitamin és a propolisz együttes fogyasztása, még hatásosabb tud lenni. A propolisz fokozza a C-vitamin felszívódását.

Alkalmazás szájproblémákra

Rendszerint  közvetlenül a  nyálkás részekre  nem teszünk propolisz tíntúrát mivel nagyon erős. A szájüregben egy szájvizet használjuk a következőképpen elkészítve: egy kicsi pohárba (max. 50 ml) tegyünk 1-5 ml propolisz tinktúrát ( szükség szerint) és adjunk hozzá sima vizet. A kapott oldatot folyamatosan használhatjuk a  szájüreg fertőtlenítésére, de kezelhetünk vele más szájüregi problémákat mint a paradontózis, afták vagy más sérülések.

Kóros esetekben minimum 3 öblítés javasolt naponta. A paradontózisban szenvedők megfigyelhetik, hogy rövid időn belül a fogínyük már nem vérzik, a fogak nem mozognak stabilan visszailleszkednek helyükre, 1-2 hónap kezelés után. Ugyanígy használható szájüregrák esetén, megkönnyítve a helyi jelenségeket.
A kicsi de kínzó afták megelőzhetők. Ha rajtakapjuk az aftás hólyagot mielőtt elfekélyesedik és tiszta propoliszt teszünk rá, ez meg fog száradni és megelőzhetjük az elfekélyesedés amúgy is fájdalmas formáját.

Ide érdemes továbblépni az oldalon:

Propolisz KiszerelésekPropolisz kiszerelések és árak, méhpempő, méhkenyér és virágpor.Propolisz Rendelése ITT Gyors házhozszállítás, akár már 24 órán belül is. Nem kell regisztrálni, 1 perc.!

Propolisz

KISZERELÉSEK + ÁRAK

 

Mindent a Propoliszról

Ide kattintva, rendelhet Termékeket A Tiszta méhpempőt adalék és tarótósítószer hozzáadása nélkül helyezzük az üvegcsékbe.
A bio változat ellenőrzőtt, megfelel az érvényben lévő európai bio mezőgazdasági normáknak.
Ha sürgős: +36 70 / 7733 059


Méhpempő tudnivalók

A Méhkenyer jótékony hatásai

 

Jogi nyilatkozat: Kérjük ne kizárólag ezen az oldalon feltüntetett információkra támaszkodjon és a termék használata és fogyasztása előtt mindíg olvassa el a címkén feltüntetett figyelmeztetéseket, adagolási javaslatokat. Kérem vegye figyelembe, hogy a méhpempő nem helyettesití a vegyes étrendet és a változatos életmódot. Méhészeti termékekre való allergia esetén, kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét. Nyilatkozunk arról, hogy a termékeken feltüntetett alkalmazásra és fogyasztásra vonatkozó információk, megegyeznek az ezen a weboldalon feltüntetett információkkal. A weboldaon feltüntetett információk, reklám és hivatkozási céllal kerültek feltüntetésre és nem helyettesítik egy orvos, egy gyógyszerész vagy egy engedéllyel rendelkező természetgyógyász tanácsát. Ne használja az oldalon lévő információkat öndiagnózisra.