Propolisz alkalmazás kemoterápia és sugárkezelések alatt

Propolisz adagolás, daganatos betegeknek.

Kemoterápiára propoliszA propolisz esetében a kemoterápiás védelem elsősorban a méregtelenítő hatásának köszönhető, hatástalanítja a nehézfémeket, antioxidáns és biostimulátor. A sugárzás elleni hatása már a második világháború végétől ismert. Azok az élőlények, akik túlélték az atomrobbanásokat a patkányok voltak. A föld mélyében lévő üregeknek, valamint a Ginkgo Biloba lombjának (a legrégibb ismert fa) és a méheknek köszönhetően a kaptárban talált propolisz miatt.

Tanulmányokból tudható, hogy a propolisz enyhén sugár gátló. Elegendően ahhoz, hogy elősegítse a sugárkezelést, hogy megölje az érzékeny rákos sejteket, de nagymértékben védje az egészséges sejteket. A méregtelenítés és az antioxidáns vegyértéke kiegészíti a sugárvédő hatását és mechanizmusát. Ezenkívül a propolisznak magának is van egy citosztatikus vegyértéke, elnyelő képessége már bizonyított.

Állatokon laboratóriumban végzett kísérletek kimutatták, hogy ha sugárkezelés alatt párhuzamosan propoliszt is alkalmaznak, a tumorok hamarabb visszahúzódnak, és az alanyoknak nagyobb a túlélési esélyük, továbbá sokkal jobb állapotba kerülnek, mint azok, akik nem kaptak propoliszt. Japánba egy klinikán több éve adják a propoliszt párhuzamosan a sugárkezeléssel, hasonlóan jó eredménnyel.

Patrice Percie du Sert egy fontos kutatást végzett a propolisz használatáról rákos megbetegedések esetén. Ezt a kutatást Romániában is bemutatták, a kolozsvári Méhészeti Kongresszuson 2007-ben. Nyilvánosságra került, milyen alig leküzdhető nehézségekkel kellett szembenéznie, mire kísérletét engedélyezték.

Propolisz tinktúra daganatos betegeknek

A modern orvostudomány követői a propolisz összetett kémiai felépítése miatt nem kívánták jóváhagyni. Végezetül sok év után megengedték a kutatást, és a hagyományos kezelés mellett a betegek propoliszt is kaptak. Kiderült, hogy ezek a betegek a kezelést sokkal jobban bírták, többet és jobban éltek, és volt olyan is, aki meggyógyult.

A javasolt adag felnőtt rákos betegeknek: 3 hetes kúrákba érdemes szedni, aztán 1 hét szünet. A kezelést a sugárkezelés előtt és alatt alkalmazzuk, sőt utána is hosszú ideig. 

Kicsi adaggal kell kezdeni 2 x 0,5 ml/nap pár napig, aztán fokozatosan emelni 

2 x 1 ml / nap majd 3 x 1 ml / nap, amíg a betegnek megfelelő adaghoz eljutunk. Ez a testsúlytól függ és lehet akár napi 4-5 ml is.

Alkohol mentes propolisz cseppek
A nagyításhoz, nyomjon a képre