Méhpempő.hu Propolisz Cseppek • Hasznos tudnivalók a propoliszról

A propolisz összetevőiA propolisz kivonat a méhek propoliszából származik. A propoliszt a méhek készítik, majd a kaptár összeragasztására használják. A propoliszban foglalt és a növényekből származó számos aktív tényező igen változatos hatást kölcsönöz, ennek a csodálatos méhészeti terméknek.

A méhek összekeverik a nyálukat, a viaszt és a fák kérgéről begyűjtött különböző nedveket. Mivel a méhek propolisza rengeteg összetevőből lett megalkotva (több mint 300), rengeteg tulajdonsággal rendelkezik az emberek számára is.

A porpolisz legfontosabb összetevői:

Gyanta Flavonoidok Enzimek
Balzsamok Kalkonok Ferulsav
Viaszok Terpén

Kálium, Nátrium, Magnézium

Illóolajok

B1, B2, B6, C, E Vitamin

Foszfor, Szilícium, Vas, Cobalt, Kén
Virágpor Aminosavak Nitrogén, Cink

Propolisz tinktúraPropolisz KiszerelésekPropolisz kiszerelések és árak, méhpempő, méhkenyér és virágpor.HatásokA propolisz hatásaiHogyan adagoljuk a propoliszt különböző egészségügyi problémák esetén?

A propolisz flavonoid tartalma

A propolisz rendkívül nagy mennyiségben tartalmaz flavonoidokat és a kutatások szerint főként a flavonoidoknak köszönheti áldásos hatásait. A flavonoidok, csakúgy mint a gyümölcsökben a propoliszban is antioxidánsként működnek.

A propoliszban megtalálható flavonoidok különböző előnyöket kínálnak az ember számra, melyek előnyökkel előmozdítható a gyógyulás, javítható az általános testi állapot. A flavonoidok jelentősen segítik szervezetünket a károsító szabad gyökök elleni küzdelemben. A vitaminokkal és az enzimekkel együttműködve, a flavonoidok megerősítik immunrendszerünket.

A flavonoidok a hajszálerekre, a vérkeringésre gyakorolt kivételes hatásuk miatt jelentősek. De nem kevésbé fontos vizelethajtó, epekiválasztást serkentő, ösztrogén és belső kiválasztású mirigyekre – csecsemő, pajzs, hasnyál, mellékvese mirigyekre – gyakorolt hatásuk sem. A flavonoidoknak továbbá baktérium-, vírus-, parazita-, és alvadásellenes hatásuk is számottevő.

A propolisz ferulsav tartalma

A propoliszban lévő ferulsav kölcsönzi a propolisznak baktériumölő és baktériumfejlődést gátló hatását. Ezen felül feltűnő aglutinációs – baktériumkicsapódás vérsavóban – hatása, ami nehezen gyógyuló sebeknél igen értékes tulajdonság.

Ide érdemes továbblépni az oldalon:

HatásaiPropolisz KiszerelésekPropolisz kiszerelések és árak, méhpempő, méhkenyér és virágpor.Propolisz vásárlásPropolisz VásárlásNincs regisztráció! Gyors rendelés leadás. Kiszállítás akár 24 órán belül!

Propolisz

KISZERELÉSEK + ÁRAK

 

Mindent a Propoliszról

Ide kattintva, rendelhet Termékeket A Tiszta méhpempőt adalék és tarótósítószer hozzáadása nélkül helyezzük az üvegcsékbe.
A bio változat ellenőrzőtt, megfelel az érvényben lévő európai bio mezőgazdasági normáknak.
Ha sürgős: +36 70 / 7733 059


 

Jogi nyilatkozat: Kérjük ne kizárólag ezen az oldalon feltüntetett információkra támaszkodjon és a termék használata és fogyasztása előtt mindíg olvassa el a címkén feltüntetett figyelmeztetéseket, adagolási javaslatokat. Kérem vegye figyelembe, hogy a méhpempő nem helyettesití a vegyes étrendet és a változatos életmódot. Méhészeti termékekre való allergia esetén, kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét. Nyilatkozunk arról, hogy a termékeken feltüntetett alkalmazásra és fogyasztásra vonatkozó információk, megegyeznek az ezen a weboldalon feltüntetett információkkal. A weboldaon feltüntetett információk, reklám és hivatkozási céllal kerültek feltüntetésre és nem helyettesítik egy orvos, egy gyógyszerész vagy egy engedéllyel rendelkező természetgyógyász tanácsát. Ne használja az oldalon lévő információkat öndiagnózisra.