Hasznos inormációk a propolisz cseppekről

Érdekes, hasznos tudnivalók a propolisz hatásairól, működéséről a testünkben.

A propolisz képes megsemmisíteni számos kórokozót, beleértve az igen veszélyes tuberkulózis baktériumát is, de vírusokat, véglényeket (Trichomonas), gombákat (trichophytosis), a candida gombákat, az influenza vírust vagy akár a hepatitiszt.

Mindezeken túl a propolisz eltávolítja, és távol tartja az idegen sejteket, így a szervezet flórája védetté válik. Az antibiotikumokkal ellentétben a propolisz alapú készítmények nincsenek hatással a bélflórára, nem károsítják azt.

A propolisz antibiotikumos hatásának köszönhetően kiváló gyulladáscsökkentő, megelőzi, redukálja és megállítja az idegen kórokozók által okozott gyulladást.

Csak megbízható forrásból

A propolisz, gazdag, de kevésbé ismert összetevőinek köszönhetően tartalmazhat káros anyagokat is, ha olyan helyről történt a begyűjtés, ahol rengeteg pollenre immunis kórokozó él. Ezek veszélyesek, kémiai, fizikai szennyeződéseket tartalmazhatnak, melyek csúnya mellékhatásokat idézhetnek elő.

Az általunk forgalmazott propoliszt Új-Zélandon állítják elő a méhek, tiszta, szennyeződésektől mentes, a gyorsforgalmi utaktól távol eső, viszonylagosan tiszta természeti környezetben. Az előállítás során minden részlet gondos odafigyelés alatt áll.

A propolisz tartalmaz növényi gyantát, balzsamokat, illóolajokat, viaszt, aminosavakat, számtalan ásványi sót, antioxidáns flavonoidokat, enzimeket, szerves savakat, természetes hormonokat és vitaminokat. Ásványi só gazdagsága egyedi.

Összetétele különbözik: függ a növényi fajoktól és a begyűjtés helyétől, de az általánosan a következőket tartalmazza: 50-55 % gyanta és balzsam, 25-30% viasz, 10% illóolajok és 5-15% virágpor.

Alkohol mentes propolisz cseppek
A nagyításhoz, nyomjon a képre

Propolisz már több ezer éve

A propolisz görög eredetű szó, jelentése „a város védelmezője”. Az ókori görögök észrevették, hogy ezt a csodálatos anyagot a méhek kaptáruk védelmezésére használják, megvédi őket a betolakodóktól és a fertőzésektől, megöli a baktériumokat, megelőzi szaporodásukat és gombaellenes hatása is van.

Ezek mind együttvéve megelőzik a kaptár megbetegedését, és fenntartják egészségi állapotát. Az emberek esetében a propolisznak ugyanaz a gyógyhatású szerepe van.

Elővigyázatosság

Ahogy más méhektől származó termékeknél is, itt is jelenhetnek meg allergiás reakciók, amikor a propolisz kivonatot használjuk. Léteznek arra is bizonyítékok, hogy a méhek propolisza kölcsönhatásba léphet bizonyos gyógyszerekkel, a rákos betegség gyógyításában, és káros lehet a terhes vagy a szoptató nők számára. Terhesség alatt kérje ki kezelő orvosának véleményét.

Ahhoz, hogy megelőzzük vagy minimalizáljuk az esetleges allergiás tüneteket, a propolisszal történő kezelést kis adagokkal kezdjük, majd fokozatosan növeljük.

Az Online Word-HTML konverter segítségével tiszta és rendezett kódot készíthet a webhelyére. Kérjük, hagyja ezt az üzenetet változatlan formában, vagy feliratkozzon egy HTML-szerkeszto tagságra.